Zwemvierdaagse

Je was er vroeg bij en daarom zwem je graag. En je vindt niets mooier dan in het water te zijn. Ja, doe dan mee aan de Zwem4daagse! Neem dan wel je vader of moeder, opa, oma, oom, tante mee. Natuurlijk zijn je broertjes of zusjes ook van harte welkom. Want met z`n allen bezig zijn in het water is toch het leukste wat er is!

De Nationale Zwem4daagse in het kort:

  • 4 dagen zwemmen
  • Per dag 250 of 500 meter afleggen
  • Prestatiemedaille als je al je meters hebt gezwommen
  • Leuke activiteiten rond en in het zwembad
  • Sponsorzwemmen voor een goed doel

Kijk op www.zwemvierdaagse.nl hoe en waar je je aan kunt melden.

 

School en Sport

Zou jij altijd al met je school de beste willen zijn in zwemmen. Wil jij graag een sportieve schoolstrijd in het zwembad beleven. Wil je aan je vrienden en familie laten zien hoe leuk zwemmen is? Dan zijn de schoolzwemkampioenschappen echt iets voor jou!

Het lespakket  ‘Zwemmen in de klas; alle waterratten opgelet!’ is bedoeld voor kinderen in groep 5 & 6 van de basisschool. Op een speelse en leuke manier kun je via dit lespakket in de klas kennismaken met de verschillende zwemsporten. 

Wil jij op school een spreekbeurt houden over jouw favoriete zwemsport? Of een werkstuk maken? Maak dan gebruik van het KNZB spreekbeurtpakket!

Ga je naar de buitenschoolse opvang? Wie weet kun je daar binnenkort ook lekker gaan zwemmen! 

Swim2Gether

Swim2gether is een project waaraan een aantal zwemverenigingen in 11 gemeenten in Nederland meedoen. Deze verenigingen zetten zich in om meer kinderen en jongeren in de leeftijd van 6-23 jaar te laten kennismaken met en te laten deelnemen aan de zwemsport. Er is hierbij speciale aandacht voor allochtone kinderen, die vaak minder sporten dan autochtone kinderen.

Het project is in 2007 begonnen. Inmiddels zijn er door dit project al ongeveer 1000 nieuwe kinderen lid geworden van een zwemvereniging!

De Swim2gether zwemverenigingen organiseren allerlei kennismakingsactiviteiten op het gebied van wedstrijdzwemmen, waterpolo, synchroonzwemmen en schoonspringen. Wil jij ook een keer meedoen?